Fransförlängning


– hur går det till?

I tekniken Individual Lash Extensions jobbar man med att sätta en lösfrans per egen frans. Detta skiljer sig aningen mellan Singles och Volym.

 

Singles-tekniken (tjocklek per lösfrans – 0,10 - 0,25)


Med singels jobbar man med två pincetter i vardera hand, den ena för att separera kundens egna fransar, och den andra för att applicera lösfransen. Man doppar varje enskild lösfrans i lite lim, stryker på kundens egna frans och släpper. Sedan jobbar man sig vidare igenom hela ögat för ett fint och jämnt resultat. Viktigast är att man efter färdig applicering även går igenom alla fransar och separerar om några limmats ihop. Detta är vad som skiljer en erfaren och duktig fransstylist till en slarvig fransstylist eller amatör. Problematiken med ihoplimmade fransar blir att de hämmar den naturliga fransens växtcykel och kan medföra tidigare franslossning och i värsta fall glapp. Separeras däremot varje frans så finns det ingenting som tyder på att fransförlängningen skulle skada den naturliga fransen.


Volym-tekniken (tjocklek per lösfrans – 0,05 - 0,07)


Denna teknik skiljer sig från singels på så vis att istället för att applicera en frans per frans, gör man ett ”knippe” med flera fransar och fäster på en naturlig frans. Detta för att öka fylligheten, kunna täppa ojämnheter och få ett ”fluffigare” resultat. Volymtekniken kan även användas för att skapa en ännu mer naturlig look än vad singels kan eftersom varje lösfrans är både tunnare och mjukare kan Fransstylisten själv avgöra hur många fransar knippet ska innehålla. Detta kallas även 2D, 3D, 4D osv. Siffran berättar antalet fransar per knippe. I övrigt arbetar man på samma sätt som singels med applicering och separering. 


Längd och kurva


Något som är gemensamt för de båda teknikerna är att man räknar längd och kurva på samma sätt. Längden på lösfransarna räknas i millimeter och brukar oftast vara tillgängliga mellan 8-15. Kurvor räknas i bokstäver och är vanligast i B,C och D. Varav B är ”rakast” och D är ”böjdast”.

Studio Ribbing

Studio Ribbing erbjuder högkvalitativa skönhetsbehandlingar inom fransar, naglar och hår.

 

Alla utövare är utbildade och certifierade inom sina områden.

INFO

SERVICE

 

Kunden garanteras bästa möjliga service och ett välarbetat samt hållbart resultat.

 

 

VILLKOR

 

Uteblivet besök eller avbokning senare än 24h innan bokad tid debiteras med fullt belopp. Mer info finns i bokningen.

HITTA HIT

Torsgatan 57, 11337 Stockholm

 

 

E-mail:

info@studioribbing.se

 

Facebook:

Studio Ribbing

 

Instagram:

@studioribbing

 

Tel:

079-027 31 08