Fransar & Smink

Hur gör man?

Att sminka sig efter en fransförlängning kan vara lite knepigare, men det går bra om du gör det på rätt sätt. Dock ska man veta att det alltid har en tendens att påverka hållbarheten negativt. De två viktigaste faktorerna är att inte använda oljebaserade produkter och att du är noga med att tvätta bort sminket. All skötsel gällande fransarna är egentligen bara en vana, man kommer på egna tips och tricks för vad som går bra och vad som inte går bra. Men i början kan det vara skönt att få lite guidning. Så här nedan har jag listat mina egna knep gällande fransar och smink.

  • Hellre eyeliner än kajal.


Detta pga eyelinern är flytande och oftast vattenbaserad, den är lättare att träffa rätt med och är skonsammare vid avsminkning. Kajalpennor är feta i konsistensen och har lätt för att kladda och smula allteftersom dagen går, detta avfall ramlar i sin tur ner på fransarna och kan klibba ihop volymfästena samt påverka limmets hållbarhet vid roten.

 

  • Nej till mascara.


Som fransstylist rekommenderar jag alltid mina kunder till att avstå från mascara på fransförlängningen. Fransarna påverkas negativt av mascaran både vid applicering och borttagning. OM man mot förmodan vill använda mascara så är det skonsammast allra längt ut i topparna, vilket oftast är var man vill ha mer effekt ändå. Borstar man med mascaran nere vid roten kan man skada fransförlängningen eftersom att det är där den är fäst.

  • Borttagningstips!


Lättast när man ska ta bort sminket är att antingen använda sig av babyservetter då man rullar servetten runt pekfingret och stryker över ögonlocket och under ögat. Detta är mest för borttagning av tex foundation, puder, concealer och ögonskugga. För att rengöra själva fransarna rekommenderar jag ett fransschampoo som jag har till försäljning på salongen. Rengöringen pumpas ut i skum och baddas över ögonen och försiktigt över och under fransarna. Avsköljes sedan med ljummet vatten. För att underlätta yttligare finns två olika typer av rengöringsborstar, en för att rengöra mellan fransarna och en för att rengöra partiet precis över fransraden lättare. Ett tips är då att pumpa ut lite skum i handen, rulla borsten i det och sedan försiktigt svepa över området man vill rengöra.
Glöm inte att efter rengöring eller dusch, inte torka fransarna med handduken utan blinka försiktigt på lite papper för att få bort överskottet av vatten, och låt sedan fransarna självtorka innan du borstar dem! Detta för att fransarna är extra sköra när de är blöta, precis som allt hår.


Studio Ribbing

Studio Ribbing erbjuder högkvalitativa skönhetsbehandlingar inom fransar, naglar och hår.

 

Alla utövare är utbildade och certifierade inom sina områden.

INFO

SERVICE

 

Kunden garanteras bästa möjliga service och ett välarbetat samt hållbart resultat.

 

 

VILLKOR

 

Uteblivet besök eller avbokning senare än 24h innan bokad tid debiteras med fullt belopp. Mer info finns i bokningen.

HITTA HIT

Torsgatan 57, 11337 Stockholm

 

 

E-mail:

info@studioribbing.se

 

Facebook:

Studio Ribbing

 

Instagram:

@studioribbing

 

Tel:

079-027 31 08